Με κατάνυξη, καθώς επίσης με την σημαντική προσέλευση κόσμου που παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις τόσο κατά την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής, εορτάστηκε  στον ομώνυμο Ιερό Ναό του, στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγίου Ιωάννου Πύργου, ο οποίος ανακαινίστηκε πρόσφατα, χάρις την άοκνη φροντίδα του Εφημερίου π. Αθανασίου Αγγελοπούλου, καθώς επίσης και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, η ιερή μνήμη του «Ήρωα του Ρωμαϊκού Στρατού και Ήρωα της Χριστιανικής Πίστεώς μας», μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.        

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού,  πλαισιούμενος από τους Αιδ. π. Νικόλαο Κατσήδημα, π. Δημήτριο Αναγνωστόπουλο, π. Θεόδωρο Μποσκίνη, π. Γεώργιο Κάμπρα και τον οικείο Εφημέριο. 

Την κυρία ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία μετ΄αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, υπό του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Γεωργίου Χαρδαβέλλα, Ιερατικού Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γαστούνης με τη συμμετοχή των Αιδ. π. Δημητρίου Αναγνωστοπούλου και π. Αθανασίου Αγγελοπούλου. 

Τον δεξιό χορό των Ιεροψαλτών διεύθυνε ο κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου και καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, ενώ τον αριστερό χορό διεύθυνε ο κ. Λάζαρος Ασμής, Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πύργου και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, ενώ συμμετείχαν πολυάριθμοι μαθητές της ως άνω Σχολής της οποίας στόχος δεν είναι μόνο να βγάλει άριστα καταρτισμένους Ιεροψάλτες πράγμα στο οποίο έχει διακριθεί μέχρι σήμερα χάρις το ανύστακτο και ακάματο ενδιαφέρον του .κ. Γερμανού, αλλά να διατηρήσει και να μεταλαμπαδεύσει την γνήσια εθνική μας μουσική παράδοση που κληροδοτήθηκε ως παρακαταθήκη στις νέες γενιές, στα νέα παιδιά στους μαθητές της Σχολής, οι οποίοι όταν αποφοιτήσουν λαμβάνουν πτυχία αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού.