Το απόγευμα της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό επί τη μνήμη της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Μαυρομματίου.

Κατά το αγιορείτικο τυπικό τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού, η λιτή και εν συνεχεία η αρτοκλασία, στο τέλος της οποίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος  στον εορταζόμενο Άγιο. Μάλιστα είπε ότι "...ήρθαμε προσκυνητές στο μοναστήρι του Αγίου αλλά και για να ενισχύσουμε τον Καθηγούμενο π. Σιλουανό και τον π.Μωϋσή καθώς και τους προσκυνητές που έρχονται στη Μονή". Επίσης, αναφέρθηκε και στην παρουσία του Αρχιμανδρίτη π. Διονυσίου από το κελί του  Αγίου Γεωργίου Καρτσωναίων, που βρίσκεται στην σκήτη της Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος και κατάγεται από τη Θήβα.

Το πρωί της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Θηβών. Στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην σημασία των εορτών στην Εκκλησία και στην αξία των ιερών λειψάνων των Αγίων μας στην παράδοση και την πίστη της Εκκλησίας. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εβρίσκετο προς προσκύνηση η Εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης από τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Νέας Αρτάκης Ευβοίας.