Με, πέρα από κάθε προσδοκία, επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η μεγάλη Συναυλία κατά της φτώχειας που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Alpha 98.9.

Οι: Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Όλγα Βενέτη, Βασιλική Καρακώστα, Κώστας Καραφώτης, Στέλλα Κονιτοπούλου, Παναγιώτης Λάλεζας, Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ι.Μ.Πειραιώς, ένωσαν τις φωνές τους και διατράνωσαν παντού ότι αξίες όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας δεν έχουν χαθεί.
Σε μία εκδήλωση, την οποία παρουσίασαν ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Δημήτρης Αλφιέρης, δόθηκε μήνυμα ελπίδας προς εμπερίστατους αδελφούς μας και ταυτόχρονα της αγάπης και της φροντίδας που δείχνει καθημερινά η τοπική Εκκλησία σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε αφενός στην εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία που έχουν Υπουργείο και Μητρόπολη, αφετέρου στην πολύ καλή και αποδοτική προσωπική του σχέση και επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη στον τομέα της Φιλανθρωπίας, αλλά και στις μεγάλες Ευλογίες και ευεργεσίες που δέχεται από τον Θεό καθημερινά, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις, δυστυχώς, ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των αδελφών μας. Ευχαρίστησε θερμά όλους τους φορείς για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν με κάθε ευκαιρία στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας και φυσικά τους εκατοντάδες εθελοντές των Ενοριακών συσσιτίων της Μητροπόλεως οι οποίοι καθημερινά δαπανώνται και δαπανούν χρόνο και χρήματα με μόνη ανταμοιβή την χαρά της προσφοράς.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γεώργιος Γαβρίλης οι οποίοι εξήραν το έργο του Σεβασμιωτάτου και των συνεργατών του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην καλή οργάνωση και τις υποδομές που χρειάζονται σε μία τέτοια προσπάθεια.

Παραβρέθηκαν επίσης: Οι Βουλευτές Γεωργία Γεννιά και Κώστας Κατσαφάδος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Γενικός Επιθεωρητής του Λ.Σ. Αθανάσιος Ντούνης, ο Διοικητής της Τροχαίας Πειραιά Αστυνομικός Διευθυντής Σπυρίδων Λάσκος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά Γεώργιος Δαβάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλεώς μας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νίκος Πλατανησιώτης, εκπρόσωποι πολιτικών, πολιτειακών και δικαστικών αρχών, Πρόεδροι φορέων και σωματείων του Πειραιά.