Αρχική » Κοινή γραμμή Αρχιεπισκόπου – Δημήτρη Καμμένου για το Σκοπιανό

Κοινή γραμμή Αρχιεπισκόπου – Δημήτρη Καμμένου για το Σκοπιανό

από ikivotos.gr

Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε ότι «αυτή αποτυπώνεται στο γράμμα που έστειλε η Ιερά Σύνοδος στον πρωθυπουργό, όπως επίσης η θέση του απεικονίζεται στο γράμμα που έστειλε προς εμένα ο κ. Τσίπρας. Επομένως, έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας, αλλά είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και ανησυχία. Αν χρειαστεί να αλλάξει κάτι θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

«Η Πολιτεία εμμένει στο καθήκον της. Πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση για τα εθνικά ζητήματα και για το θέμα της Μακεδονίας. Το σημαντικότερο είναι να βοηθήσουμε εμείς, ως κράτος, την Εκκλησία, στους άρρηκτους δεσμούς που έχουμε» τόνισε ο Δημήτρης Καμμένος και συμπλήρωσε, πως «το βασικό είναι να βοηθήσουμε το κύτταρο της οικογένειας, ώστε να γεννιούνται πολλά παιδιά και η Πολιτεία να στέκεται δίπλα τους, όπως στέκεται η Εκκλησία, με πολλούς τρόπους».

Σχετικά με το Σκοπιανό, ο Δ. Καμμένος δήλωσε ότι «η θέση μας είναι σαφής. Δεν δεχόμαστε κανένα όνομα και κανέναν αλυτρωτισμό. Όχι μόνο την ώρα της συμφωνίας, αλλά θα ζητήσουμε διασφαλίσεις και για την επόμενη ημέρα, ώστε να μην ξανασηκωθούν χάρτες, να μην υπάρχει «Μακεδονική» Εκκλησία, όπως τελευταία έχει εγερθεί αυτό το αίτημα ή για παράδειγμα η «μακεδονική» εθνικότητα στα διαβατήριά τους. Θα περιμένουμε μια συνολική λύση τελική και την οποία πιστεύουμε να στηρίξει ο ελληνικός λαός και συμφωνούμε, τουλάχιστον εγώ προσωπικά, με τη θέση της Εκκλησίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι τα θέματα είναι πολλά και καυτά και ότι η σκέψη του βρίσκεται στο Σκοπιανό και στην προσοχή που πρέπει να έχουμε όλοι στην οικογένεια.

Σχετικά με το δημογραφικό ανέφερε, ότι «οι ερευνητές ισχυρίζονται πως ύστερα από 20 ή 30 χρόνια ο πληθυσμός της πατρίδας μας θα είναι γύρω στα 6.000.000. Βάλτε τη νεολαία που φεύγει και συνεχίζει να φεύγει, τους πληθυσμούς των μουσουλμάνων οι οποίοι όσοι και να φύγουν θα μείνουν πολλοί, την υπογεννητικότητα τη δική μας και τον πολλαπλασιασμό των μουσουλμάνων και σχηματίστε την εικόνα της Ελλάδος ύστερα από 20 ή 30 χρόνια. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολήσει σήμερα και να βοηθήσει η κυβέρνηση, με τα μέτρα που παίρνει, τις φτωχές οικογένειες και τους πολύτεκνους, ώστε να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ