Αρχική » Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για το όνομα των Σκοπίων;

Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για το όνομα των Σκοπίων;

από ikivotos.gr

Τον ρόλο του καλού θέλουν να παίξουν οι κ.Τσίπρας και Ιερώνυμος εν όψει του συλλαλητηρίου που θα γίνει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη τια το όνομα των Σκοπίων.Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χθες Πέμπτη στη σκιά των σκληρών εκφράσεων που διατυπώθηκαν από στελέχη της κυβέρνησης (ταύτισαν την Εκκλησία με τη Χρυσή Αυγή) σε μια προσπάθεια να  πέσουν οι τόνοι και κυρίως, προκειμένου να μη συμμετέχει ο κλήρος στο συλλαλητήριο, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η χθεσινή συνάντηση ξάφνιασε τον πολιτικό κόσμο αλλά και πολλά στελέχη της Ιεραρχίας – κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα – τα οποία τις τελευταίες μέρες έχουν απορρίψει δημόσια με ανακοινώσεις τους κάθε ενδεχόμενο σύνθετης ονομασίας.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση επίσης, όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκε και το ζήτημα της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων (ονομάζεται Μακεδονική Εκκλησία) το οποίο επιχειρεί να αναδείξει ο κ.Ιερώνυμος, δικαιολογώντας την τάση του .

Πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος τα είπαν σε καλό κλίμα παρά τις μεγάλες διαφορές που χωρίζουν την Εκκλησία με την κυβέρνηση για θέματα που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια αποϊεροποίησης της κοινωνίας, όπως για παράδειγμα η ταυτότητα φύλου και τα θρησκευτικά, εστιάζοντας κυρίως στη συνεργασία για την αξιοποίηση της περιουσίας.

Όπως έχει αποφασιστεί, τα ακίνητα της Εκκλησίας θα καταγραφούν με στόχο την εκμετάλλευση τους, ενώ εξετάζονται και άλλες προτάσεις για επενδύσεις όπως π.χ η εξόρυξη μαρμάρων στην Πεντέλη.

Εκτός αυτών η Εκκλησία επιθυμεί να προχωρήσει στην υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων μέσω του ΕΣΠΑ, ώστε να εξασφαλίσει σίγουρη χρηματοδότηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ