Ηχηρό μήνυμα κατά Τσίπρα - Κοτζιά, αλλά και κατά του Ιερώνυμου, έστειλαν χθες Κυριακή από τον Λευκό Πύργο εκατοντάδες χιλιάδες λαού με την Εκκλησία της Βορείου Ελλάδος να ευλογεί το συλλαλητήριο, κόντρα στις παραινέσεις του Αρχιεπισκόπου και τις λοιδορίες στελεχών της κυβέρνησης.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις Ιερώνυμου κατά του συλλαλητηρίου, οι συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επεδίωκε και τώρα καλείται να διαχειριστεί. Μια κατάσταση καθόλου εύκολη για τον ίδιο, αφού για τις επόμενες μέρες έχει οργανωθεί νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Ενώ στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ιεραρχίας θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την στάση του.

Το μεγάλο λάθος φαίνεται να το έχει κάνει η κυβέρνηση, η οποία αγνοεί προφανώς ότι ο Ιερώνυμος είναι πρώτος μεταξύ ίσως, άρα δεν μπορεί να επηρεάσει κανέναν και βεβαίως δεν είναι Χριστόδουλος, ο οποίος είχε άλλη απήχηση στον λαό. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος πήραν μέρος στο συλλαλητήριο και βοήθησαν οργανωτικά στην μετακίνηση των πιστών.

Συγκεκριμένα ήταν οι Μητροπολίτες Ξάνθης Παντελεήμων, Βεροίας Παντελεήμων, Μιλήτου Απόστολος, Φιλίππων Στέφανος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Κοζάνης Παύλος, Σερρών Θεολόγος, Ιερισσού Θεόκλητος, Κίτρους Γεώργιος, Ζιχνών Ιερόθεος, και Βρυούλων Παντελεήμων.

Πάντως τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Αρχιεπισκοπή χθες μετά το συλλαλητήριο το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία υπήρχε έντονος προβληματισμός για τους από εδώ και πέρα χειρισμούς, αφού και οι δύο πλευρές διαπίστωσαν πως οι εκατοντάδες χιλιάδες του λαού δεν ήταν ακραίος, ούτε χρυσαυγίτες, ούτε βεβαίως νοσταλγοί της χούντας. Ήταν απλοί άνθρωποι που αντιλαμβάνομαι το όλο πρόβλημα χωρίς καιροσκοπισμούς και ηττοπάθεια!