Αρχική » Παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

από ikivotos.gr

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, δήλωσε την απερίφραστη συμπαράστασή του στο πανεθνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνεται στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 14.00, στο Σύνταγμα. Ο ίδιος, όπως δηλώνει, θα δώσει το παρόν μαζί με τον λαό που θα προσέλθει.

Η ανακοίνωση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής έχει ως εξής:

Προς

Τους ευσεβείς Χριστιανούς

Της καθ’ ηµας Ιεράς Μητροπόλεως

Αγαπητοί µου αδελφοί,
Πολλοί ρωτούν για το αν υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Επειδή διάφορες δηλώσεις και τοποθετήσεις και από εκκλησιαστικής πλευράς έχουν προκαλέσει σχετική σύγχυση, θα ήθελα να πω στην αγάπη σας δύο λόγια.

Ένα αγνό πατριωτικό συλλαλητήριο, που μάλιστα στηρίζει τα όσα έχει πει η Ιερά Σύνοδος στη σχετική Ανακοίνωσή της, αποτελεί, όπως και οι εκλογές ή ένα δημοψήφισμα, έκφραση της λαϊκής βούλησης, αρκεί να μην το κακοποιήσουν ακρότητες και κρυφές ποταπές σκοπιμότητες.

Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, άσχετα με τους λόγους που ακούσθηκαν, ήταν μία συγκλονιστική λαϊκή κραυγή, μια φωνή αναστεναγμού πανεθνικού διαμετρήματος, ό,τι καλύτερο είδε η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Ο τρόπος της αντίδρασης και της πολεμικής αυτών που το απορρίπτουν, από μόνος του φανερώνει τη σημασία και την αξία του.

Ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι μαζί και στην Αθήνα και να διατρανώσουμε την αγάπη μας στην πατρίδα και την ανάγκη μας για εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.

Αρκετά έχουμε πληρώσει τα λάθη μας. Καιρός να ορθώσουμε ως λαός όλοι μαζί το ανάστημά μας και να αναστήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

Ρωτούν μερικοί για τον Αρχιεπίσκοπο και τις δηλώσεις του. Ο Αρχιεπίσκοπος μας απλά είπε ότι προτιμάει αυτός τα δύσκολα και όχι τα εύκολα. Δεν είπε να μην κάνουμε εμείς τα εύκολα.

Εμείς λοιπόν θα κάνουμε ως λαός το ευλογημένο και τόσο ωραίο εύκολο, το να βρεθούμε όλοι μαζί και να συμβάλουμε στη δυνατή φωνή του λαού. Αυτό είναι πράγματι εύκολο, αλλά πολύ ουσιαστικό.

Όσοι λοιπόν μπορείτε και το θέλετε, μη διστάσετε να το κάνετε.

Η ευλογία του Θεού θα είναι μαζί σας. Μην αμφιβάλλετε καθόλου.

Εννοείται ότι κι εγώ, πρώτα ο Θεός, θα είμαι παρών στο Σύνταγμα την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 2:00 μ.μ. μαζί σας.

Μετά πολλών ευχών,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ὁ Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ