Ένταση δημιουργήθηκε έξω από τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη από Μανιάτες που πήγαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης – Γυθείου.

 

Οι κάτοικοι της Μάνης αντιδρούν στην εκλογή του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομου Παπαθανασίου. Μάλιστα μαζί με τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν ήταν και ο δήμαρχος Μάνης και ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης. Οι κάτοικοι ζητούσαν επίμονα να εκλεγεί Μητροπολίτης ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος και η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Μητροπολίτης Μάνης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Δ/ντης του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου εξελέγη με 61ψήφους, έναντι του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκου, ο οποίος έλαβε 18ψήφους.

Ο π. Χρυσόστομος γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Γενεύη. Είναι διδάκτωρ Νομικής και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι ο πιο γνωστός ορθόδοξος Ιεροκήρυκας διεθνώς, αφού κάθε Κυριακή κηρύττει το λόγο του Κυρίου και αυτό αναμεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.