Αρχική » Ένταση στη μόνη Πετράκη για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης – Γυθείου

Ένταση στη μόνη Πετράκη για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης – Γυθείου

από ikivotos.gr

Ένταση δημιουργήθηκε έξω από τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη από Μανιάτες που πήγαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης – Γυθείου.

 

Οι κάτοικοι της Μάνης αντιδρούν στην εκλογή του Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομου Παπαθανασίου. Μάλιστα μαζί με τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν ήταν και ο δήμαρχος Μάνης και ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης. Οι κάτοικοι ζητούσαν επίμονα να εκλεγεί Μητροπολίτης ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος και η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Μητροπολίτης Μάνης, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Δ/ντης του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου εξελέγη με 61ψήφους, έναντι του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκου, ο οποίος έλαβε 18ψήφους.

Ο π. Χρυσόστομος γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Γενεύη. Είναι διδάκτωρ Νομικής και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι ο πιο γνωστός ορθόδοξος Ιεροκήρυκας διεθνώς, αφού κάθε Κυριακή κηρύττει το λόγο του Κυρίου και αυτό αναμεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ