Αρχική » Παρέμβαση για να σωθεί το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ζητά ο Μητροπολίτης Φλωρίνης

Παρέμβαση για να σωθεί το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ζητά ο Μητροπολίτης Φλωρίνης

από ikivotos.gr

Να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε να βρεθεί λύση στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ζητά από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος με σχετική του επιστολή.

Η επιστολή αναφέρει:

Προς

Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον

Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Κύριον Ιερώνυμον Αθήνας.

Μακαριώτατε πάτερ και Δέσποτα,

Το ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Νοσοκομείο Πτολεμαίδος, αποτελεί πρότυπον κτιριακής υποδομής παροχών υγείας συναγωνιζόμενο ακόμη και ονομαστά Νοσοκομεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Ευρισκόμενο εις το κέντρον της Δυτικής Μακεδονίας εξυπηρετεί ταύτην με μεγάλο αριθμό περιστατικών ιδίως της Χειρουργικής και της Ορθοπαιδικής Κλινικής του έχον λαμπράς ομάδας ιατρών. Ούτω πως ελειτούργει μέχρι προ τινος και η Ογκολογική Μονάδα του. Αίφνης όμως απέμεινεν με μίαν μόνον Ογκολόγον Ιατρόν και όπως αντιλαμβάνεσθε λειτουργεί πλημμελώς.

Ο δραστήριος Σύλλογος των Καρκινοπαθών Δυτικής Μακεδονίας μοί απέστειλε υπόμνημα με όλα τα στοιχεία. Ζητούν δε δι’ αυτού την αγαθήν παρέμβασιν Υμών παρά τω Υπουργείω Υγείας, ώστε να διορισθή το απαραίτητο προσωπικό, διά να συνεχίση η μέχρι τώρα αρίστη προσφορά της Ογκολογικής Κλινικής του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ εξυπηρετούσα ανάγκας ευπαθούς τάξεως πολλών καταπονουμένων αδελφών μας.
Μακαριώτατε.

Εκφράζων και τας σκέψεις των αγαπητών μου αδελφών Ιεραρχών της Δυτικής Μακεδονίας παρακαλώ την σεπτή Μακαριότητά Σας, όπως ενεργήσητε τα δέοντα διά το ζωτικής φύσεως τούτο θέμα.

Μετά σεβασμού και αγάπης εν Κυρίω

† Ο Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ