Αρχική » Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: ’’Η σκέψη μας στους δυο μας στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους’’

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: ’’Η σκέψη μας στους δυο μας στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους’’

από christina

Στα γεγονότα που συμβαίνουν στην ελληνοτουρκική μεθόριο, με τη σύλληψη των δύο Ελήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους, δεν άφησαν ασυγκίνητο τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό.

Την Κυριακή κατά τη θεία λειτουργία  στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλεισσούς – Ορεστιάδος ο κ. Δαμασκηνός, απηύθυνε έκκληση στο σύνολο των ιερέων της Μητροπόλεως,  ώστε κατά την επερχόμενη κυριακάτικη Θεία Λειτουργία,  να προσευχηθούν «υπέρ υγείας και ενισχύσεως των δυο στρατιωτικών Δημητρίου και Αγγέλου που βρίσκονται αυτές τις ώρες στις φυλακές της γειτονικής Αδριανουπολης».

Επίσης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των δύο αυτών προσώπων, ευχόμενος η δοκιμασία τους να έχει γρήγορα αίσιο τέλος.

”Σαν στρατιώτες της πατρίδας εκτελώντας το καθήκον τους συνελήφθησαν και  βρίσκονται στη φυλακή της Αδριανούπολης. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι  να προσευχηθούμε ο Θεός να τους δυναμώνει και να τους στηρίζει. Να προσευχηθούμε για τις οικογένειές τους” κάλεσε τους πιστούς στη θεία λειτουργία  ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός  

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από την 1η Μαρτίου βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης προσαχθέντες από τις τουρκικές αρχές ενώπιον δικαστηρίου.

 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ