Αρχική » Μητρ. Πάφου: ”Θα ανεγερθεί νέος Μητροπολιτικός Ναός”

Μητρ. Πάφου: ”Θα ανεγερθεί νέος Μητροπολιτικός Ναός”

από christina

Για τα δύο πάγια τοπικά θέματα που απασχολούν την Εκκλησία το τελευταίο διάστημα μίλησε ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

Σε συνέντευξή του στο  taxidromos24, σχετικά με τον Δημόσιο Κήπο και την ανταλλαγή, στην οποία η Ιερά Μητρόπολη Πάφου θα προωθήσει την ανέγερση νέου Μητροπολιτικού ναού ο μητρ. Πάφου δηλώνει ότι: ”Σίγουρα τον χρειαζόμαστε και το γεγονός ότι δεχθήκαμε να ανταλλάξουμε τον Δημόσιο Κήπο είναι, με τη χρηματική του αξία, να πάρουμε κάποια άλλη γη για να χτίσουμε εκεί τον νέο καθεδρικό ναό”.

”Η συμφωνία για τον Δημόσιο Κήπο, που υπογράφηκε μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου, του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος και του τέως Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου έχει παγώσει, αφού ο νυν υπουργός δε φαίνεται να την αναγνωρίζει, ζητώντας παράλληλα να γίνουν και κάποιες άλλες διαδικασίες”.

”Συγκεκριμένα έδωσε εντολή στο χτηματολόγιο για να γίνουν νέες εκτιμήσεις, να ζητήσουν νέες άδειες κ.ά. Τώρα η διαδικασία βρίσκεται σε ένα τέλμα”, επισήμανε.

Tέλος, ο Μητροπολίτης Πάφου αναφέρει πως όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στην Πάφο για τα εγκαίνια των έργων ανάπλασης, είχε αναφέρει ότι η συμφωνία ισχύει και θα προχωρήσει, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά θα διαφανούν, δηλαδή το κατά πόσο θα τηρηθεί, τώρα που τελείωσαν οι εκλογές.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ