Στο Συμβούλιο της Eπικρατείας προσφεύγει το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη λύση της διελκυστίνδας του με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κτήμα Προμπονά.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κάλεσε σε απολογία τον επίσκοπο Αμορίου Νικηφόρο, ο οποίος επιχείρησε να λειτουργήσει στον επίμαχο ναό. Ωστόσο, για να αποτραπεί κάτι τέτοιο, με απόφαση της Αρχιεπισκοπής ο ναός σφραγίστηκε. 

Οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα προσφύγουν, εκτός απροόπτου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης κατά του Μακαριώτατου για την παράνομη σφράγιση του ναού.

Από την άλλη πλευρά, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του κ. Ιερωνύμου, κάλεσε σε απολογία τον επίσκοπο Αμορίου Νικηφόρο.

''Για να παράσχετε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο πληροφορίες για όσα έγιναν από εσάς χωρίς τη γνώση, την ευλογία και την άδεια του Αρχιεπισκόπου ως του οικείου Ποιμενάρχου, επί του κανονικού εδάφους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγκεκριμένα στον Ιερό ναό Αγίων Γεωργίου, Φωτεινής και Αναργύρων του Κτήματος Προμπονά εντός της εδαφικής δικαιοδοσίας του Δήμου Αθηναίων'', λέει η κλήση που επιδόθηκε από δικαστικό επιμελητή.

Η κλήση αφορά τα γεγονότα της Παρασκευής 2 Μαρτίου, ωστόσο και την περασμένη Παρασκευή ο ναός σφραγίστηκε παρουσία αστυνομικής δύναμης, ώστε να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια τέλεσης θείας λειτουργίας των Χαιρετισμών. Ωστόσο, η λειτουργία τελέστηκε στο ναΰδριο που υπάρχει δίπλα στον σφραγισμένο ναό.