Αρχική » O Οικουμενικός Πατριάρχης στην παρουσίαση του βιβλίου ’’Εξομολόγηση για παιδιά’’

O Οικουμενικός Πατριάρχης στην παρουσίαση του βιβλίου ’’Εξομολόγηση για παιδιά’’

από christina

Tο νέο βιβλίο του π. Γεωργίου Χριστοδούλου με τίτλο «Εξομολόγηση για παιδιά» των εκδόσεων Α. Οικονόμου παρουσιάσθηκε στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως στα πλαίσια ημερίδας που διοργάνωσε το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, υπό την Αιγίδα της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου με τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει».

Το βιβλίο παρουσίασε η κα Δέσποινα Μιχελάκη, υπεύθυνη Γραφείου Περιβαλλοντικής Αγωγής Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου αναφέρθηκ ‘στην αναγκαιότητα να προσέρχονται οι άνθρωποι από μικρή ηλικία στο Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, πάντοτε με πνεύμα ελευθερίας, διότι τότε ξεκινούν να πραγματοποιούν μικρές αταξίες-αμαρτίες.

”Το μεγάλο αυτό και στοργικό Μυστήριο της Εκκλησίας μας, έχει τη δυνατότητα να αγκαλιάζει το παιδί και να το καθοδηγεί με ασφάλεια στην Ουράνια Βασιλεία. Ομορφαίνει την ψυχή, προστατεύει από καθημερινούς κινδύνους και ανοίγει την πόρτα της αγάπης προς πάσα κατεύθυνση. Η αγάπη προς τον Θεό, τον συνάνθρωπο, την κτίση, είναι αποτελέσματα της σωστής διαδικασίας του Ιερού Μυστηρίου, το οποίο έχει την ιδιότητα να μαλακώνει την ψυχή του παιδιού, αφαιρώντας από μέσα του τον θυμό, την ταραχή και το άγχος της καθημερινότητας”.

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού, ξενοφοβίας και ρατσισμού, μειώνονται αισθητά σε σχολεία με παιδιά που εξομολογούνται.

Την ημερίδα έκλεισε με εισήγησή του η Α.Θ.Π. Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ