Αρχική » Λακωνία: Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος αρχιμανδρίτης

Λακωνία: Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος αρχιμανδρίτης

από christina

Δραματικό τέλος είχε η υπόθεση του αγνοούμενου, από το απόγευμα της Δευτέρας, Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Μπολοβίνου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από δύτες του λιμενικού.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης το λιμενικό εντόπισε ένα αυτοκίνητο στον βυθό της θάλασσας στην παραλία Καμάρες του δήμου Ανατολικής Μάνης. Στο σημείο έσπευσαν δύτες του Λιμενικού που μία ώρα μετά κατάφεραν να τον ανασύρουν και αναγνωρίστηκε ο νεκρός ως ο άτυχος Αρχιμανδρίτης.

Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Γυθείου όπου ιερουργούσε ο Αρχιμανδρίτης ενημέρωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας την Αστυνομία πως είχε χάσει τα ίχνη του 63χρονου. Ο ίδιος είχε αποχωρήσει 20 λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα, με ένα Hyundai i10 για να πάει στο σπίτι του στο Ακούμαρο Γυθείου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις λόγω της έντονης κακοκαιρίας και της ολισθηρότητας του επαρχιακού δρόμου που είναι γεμάτος στροφές, το όχημα παρεκτράπη της πορείας του και κατέληξε στη θάλασσα.

Σύντομο βιογραφικό

Ο π. Ανδρέας Μπολοβίνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1955. Βρέθηκε στη Μάνη συνοδεύοντας τον μακαριστό γέροντά του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Β’. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 3/6/2006 και πρεσβύτερος στις 4/6/2006, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης Χρυσοστόμου Β’.

Ιδιαίτερα καλλιεργημένος πνευματικά, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1978 και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1989.

Ήταν ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γυθείου. Είχε αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα, ασκώντας αφιλοκερδώς την παιδοψυχολογία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ