Με λαμπρότητα εορτάστηκε το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου, ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Παλιγγενεσία της Πατρίδος μας στη Λαμία.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Πανηγυρίζων Ιερός Καθεδρικός Ναός Ευαγγελιστρίας, στον οποίο συνέρρευσε πλήθος πιστών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον διπλό εορτασμό, τόνισε: ''Μεγάλη η σημερινή Εορτή αγαπητοί μου αδελφοί, πρώτον μεν διότι αναφέρεται εις την Αγιωτέρα πάντων την Παναγία και δεύτερον, διότι σήμερα γιορτάζει μαζί της και η Πατρίδα μας.

Την λαμπρότητα της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που εορτάζουμε εδώ εις τον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό μας Ναό την προσδίδει η μεγαλοπρέπεια της Θείας Λατρείας και η παρουσία των αρχόντων, πολιτικών και στρατιωτικών, οι οποίοι μαζί με τον κλήρο και τον λαό είναι ενωμένοι ως μία Ορθόδοξη Ελληνική οικογένεια και ενσταλάζεται μέσα στην καρδιά μας το βάλσαμο αυτό της αγάπης, της ισχύος και της ελπίδος.

Σήμερον χαράς Ευαγγέλια για το ανθρώπινο γένος. Μέσα σ’ αυτή τη χαρά. χορεύει και η φυλή μας, το γένος μας, η Πατρίδα μας, η Ελλάδα.

Στην Ελλάδα η Εκκλησία και η Πατρίδα είναι μαζί. Δεν χωρίζουν. Είναι όπως η ψυχή και το σώμα.

Αυτή την Ενότητα πρέπει να κρατήσουμε πάση θυσία. Αυτή η Ενότητα είναι η δύναμίς μας σε κάθε επιβουλή ορατών και αοράτων εχθρών.

Η 25η Μαρτίου επιβεβαιώνει την Ενότητα αυτή. Αυτή η Ενότητα δίδει υπερηφάνεια και κύρος στην Πατρίδα μας και γι’ αυτό η Ελλάδα είναι στο στόχαστρο των σκοτεινών δυνάμεων, διότι είναι το κέντρο της Ορθοδοξίας, της πίστεως, των ιδανικών και των αξιών. Χρόνια Πολλά!''.