Αρχική » Αιτωλίας: ’’Να διδάξουμε στη νεότητα την γνήσια Ιστορία’’

Αιτωλίας: ’’Να διδάξουμε στη νεότητα την γνήσια Ιστορία’’

από christina

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, σε δηλώσεις του, με το πέρας της παρελάσεως, αναφέρθηκε στο μήνυμα της διπλής εορτής, Θρησκευτικής και Εθνικής, ενώ επεσήμανε, μεταξύ άλλων:

”… Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μας υπενθυμίζει την άπειρη αγάπη του Τριαδικού Θεού, ο Οποίος με την ενανθρώπηση του Θεού Λόγου χάρισε στον άνθρωπο την ελευθερία από την φοβερή δουλεία της αμαρτίας.

Η επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, υπενθυμίζει στους συγχρόνους Έλληνες τις μεγάλες και τις πολλές θυσίες των ηρωικών προγόνων μας, κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι θυσιάστηκαν για να αποτρέψουν την σκληρή σκλαβιά των Αγαρηνών.

Σήμερα, έχουμε χρέος όλοι μας, να μη λησμονήσουμε ποτέ την αγάπη του Κυρίου μας, την προσφορά και τη διακονία της Παναγίας μας, αλλά και τη θυσία των αγωνιστών του 1821. Να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες σκοπιμότητες και να προσφέρουμε στη νεότητα, στα παιδιά μας, τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να ζήσουν τον Ελευθερωτή Χριστό. Επίσης, να τα διδάξουμε την γνησία Ιστορία και όχι την νοθευμένη και επιτηδευμένη “σύγχρονή ιστορία”, ώστε να γνωρίσουν τους μεγάλους αγώνες και τις μοναδικές θυσίες των Ηρώων του 1821.  Μόνο έτσι θα ζήσει η Ελλάδα μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ