Αρχική » Κύπρος: «Πράσινο φως» για αποποινικοποίηση των αμβλώσεων – Λύπη εκφράζει ο Πάφου Γεώργιος

Κύπρος: «Πράσινο φως» για αποποινικοποίηση των αμβλώσεων – Λύπη εκφράζει ο Πάφου Γεώργιος

από christina

Tη λύπη του, για την απόφαση της Βουλής να αποποινικοποιήσει τις αμβλώσεις, εκφράζει ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, τονίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αφήνοντας αιχμές και για οικονομικά κίνητρα.

“Ξέρετε ότι είναι διαφορετική η ηθική της Εκκλησίας από την ηθική άλλων φιλοσοφικών ή ιδεολογικών συστημάτων. Αν ένα σύστημα στηρίζεται μόνο στην οικονομία και το κέρδος δεν θα θέλει να περιθάλπει ισόβια ένα άρρωστο παιδί. Δεν θα διστάσει λοιπόν να εισηγηθεί την έκτρωση. Ούτε και ένα γέροντα θα θέλει να τον πληρώνει ισόβια θα εισηγηθεί την ευθανασία. Η Εκκλησία δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτά τα χνάρια, αυτούς τους δρόμους…” ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Όπως διαμηνύει: “Θα καλέσουμε επίσημα τον κόσμο να μην αποστεί από τη διδασκαλία της Eκκλησίας και να αποφύγει τον πειρασμό της έκτρωσης και της παρακοής απέναντι στο θέλημα του Θεού”.

Nα σημειωθεί ότι με την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων δίνεται πλέον το δικαίωμα επιλογής στην κάθε γυναίκα να αποφασίζει αν θα προβεί σε αυτή την πράξη, ωστόσο υπό προϋποθέσεις. 

Υπέρ της τροποποίησης του ποινικού κώδικα τάχθηκαν 33 βουλευτές, 8 βουλευτές ψήφισαν αρνητικά, ενώ 5 τήρησαν αποχή. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ