Ολοκληρώθηκε άλλη μία επίσκεψη του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, για τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 12 Απριλίου 2018 ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο, Εφημέριο του Νοσοκομείου, τον π. Αντώνιο Χρήστου, Εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, τον Διάκονο και μόναχο π. Νεκτάριο και τον Μοναχό Νεκτάριο και από μια ομάδα περίπου 35 εθελοντών, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, για τις Αγίες ημέρες του Πάσχα.

Ο Ποιμενάρχης της Τοπικής Εκκλησίας, αψηφώντας την κούραση και το βεβαρημένο πρόγραμμα των ημερών, από τις 4.00 μ.μ. και για σχεδόν 4 ώρες , επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του ιδρύματος, μοιράζοντας Πασχαλινά δώρα, (εικονάκια, δέματα με ευλογίες και γλυκίσματα), σε όλους τους ασθενείς, το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και στους συνοδούς των ασθενών.

Σε όλους τους θαλάμους και τα τμήματα, οι εθελοντές έψελναν Πασχαλινούς ύμνους και τραγούδια καθώς ο Σεβασμιώτατος έλεγε τον Αναστάσιμο Χαιρετισμό «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», συνομιλούσε, ενημερωνόταν για την κατάσταση της υγείας προσωπικά από τους ίδιους τους ασθενείς ή τους συνοδούς τους και φεύγοντας ευχόταν περαστικά για γρήγορη ανάρρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μερικά τμήματα ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε και συνοδεύτηκε από τον Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος τον κ. Θεόδωρο Ρούπα, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Γλυφάδας γι' αυτή του την πρωτοβουλία, η οποία -όπως τόνισε- είναι μεγάλη τιμή και θα είναι πάντα καλοδεχούμενος. Το ίδιο και Μητροπολίτης, ευχαρίστησε τον κ. Διοικητή και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του. 

Ο Σεβασμιώτατος, σε πολλές περιπτώσεις συνιστούσε να έχουν οι ασθενείς αλλά και οι συνοδοί τους, πίστη στο Θεό, κουράγιο και εμπιστοσύνη στους Ιατρούς του Ιδρύματος. Στους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες, τους ευχαριστούσε για ότι προσφέρουν στους ασθενείς και ευχόταν να έχουν κουράγιο και καλή δύναμη στη δύσκολη και απαιτητική αποστολή τους και φυσικά τον αναστάσιμο χαιρετισμό: Χριστός Ανέστη.

Στο τέλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε αμέσως για τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό σε Ιερό Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής στη Γλυφάδας, ενώ όλη η άλλη αποστολή της Επίσκεψης πριν αναχωρήσουν, έκαναν τον πνευματικό απολογισμό, από τις εμπειρίες που αποκόμισαν στο Πνευματικό Κέντρο, του Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου.