Mε απέραντη θλίψη, μέσα σε ένα βουβό κλίμα ανείπωτης συγκίνησης, συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι και πλήθος κόσμου απηύθυναν το «ύστατο χαίρε» στον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η σορός του πιλότου ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι της το πρωί με C-130 ως τη Λάρισα και ακολούθως με πομπή οδικώς έφθασε στο Μορφοβούνι λίγα λεπτά πριν τις 12 μ.μ. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και εισήλθε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μορφοβουνίου με τον κόσμο να ξεσπά σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ακολούθως η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα ενώ στις 2 μ.μ. ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στην οποία χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Ακολούθησε η ώρα των επικήδειων λόγων με συνάδελφό του από την 114 Π.Μ. να κλείνει τον λόγο του, λέγοντας «Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε έχει πάντα στη μνήμη της. Η πατρίδα σε κατατάσσει για πάντα στους ήρωες της».

Στη συνέχεια η σορός του πιλότου, πάντα σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη και με συναδέλφους του να την κουβαλούν στους ώμους, βγήκε από τον ναό και μεταφέρθηκε με όχημα στο κοιμητήριο του χωριού. 

Στο χώρο του κοιμητηρίου στρατιωτικό άγημα τίμησε τον νεκρό με τρεις πυροβολισμούς στον αέρα, ενώ όσοι βρέθηκαν στο χώρο χειροκρότησαν πολλές φορές παρατεταμένα τιμώντας έτσι τον ήρωα πιλότο.

Με την ολοκλήρωση του τελετουργικού που εμπεριείχε και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του ΠτΔ από τον επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας Γρ. Πρεζεράκο, τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο εκπροσωπώντας και τον Πρωθυπουργό  Αλ. Τσίπρα και στη συνέχεια είχαμε κατάθεση στεφάνων από τους ανώτατους αξιωματικούς των τριών όπλων.

Το πλήθος έκλεισε την αυλαία του δράματος φωνάζοντας «Αθάνατος», αποχαιρετώντας έτσι τον Σμηναγό, τον άνθρωπο, το παλικάρι, τον ήρωα, τον Γιώργο Μπαλταδώρο.