Αρχική » Εγκαίνια νέων χώρων για την εξυπηρέτηση παιδιών με αναπηρία

Εγκαίνια νέων χώρων για την εξυπηρέτηση παιδιών με αναπηρία

από christina

Τα εγκαίνια τριών κτιρίων, που ανακαινίστηκαν με δωρεά του Ιδρύματος ”Σταύρος Νιάρχος”, για την εξυπηρέτηση παιδιών με αναπηρία στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, 20 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του ΚΑΑΠ επί της Λεωφόρου Καραμανλή 2. 

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, εκπρόσωποι του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος – εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γλυφάδας π. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος, ο ιερέας του Ιδρύματος π. Αντώνιος Χρήστου, ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και διάφοροι εκπρόσωποι Φορέων και Εθελοντών.

Τα κτίρια ανακαινίστηκαν με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος ”Σταύρος Νιάρχος” και το Σωματείο «Οι φίλοι του ΠΙΚΠΑ Βούλας – Πεντέλης» ανέλαβε την παρακολούθηση του έργου κατά την επισκευή.

Οι δομές θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση εξειδικευμένων προγραμμάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής. 

Ειδικότερα:

*Το πρώτο κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως στέγη των νέων κοριτσιών που ζουν στο χώρο πολλά χρόνια και προετοιμάζονται για την αυτονόμησή τους.

*Το δεύτερο ως ξενώνας βραχείας παραμονής για παιδιά με αναπηρίες που ζουν με τις οικογένειές τους και για οικογενειακούς λόγους χρειάζονται την προσωρινή εξειδικευμένη φιλοξενία.

*Το τρίτο ως κέντρο θεραπειών για παιδιά της κοινότητας που είναι ανασφάλιστα και παραπέμπονται για θεραπείες όλων των μορφών. 

Οι προσφερόμενες υπηρεσίας θα είναι δωρεάν και θα καλύπτονται από την πρόσφατη επιδότηση των 6.600.000€ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για προγράμματα αποϊδρυματοποίησης.


 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ