Αρχική » Στην Κύπρο η Ιερή Εικόνα της Παναγίας της «Βουρλιωτίσσης»

Στην Κύπρο η Ιερή Εικόνα της Παναγίας της «Βουρλιωτίσσης»

από christina

Την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της «Βουρλιωτίσσης», η οποία φυλάσσεται στον Ιερό καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας υποδέχθηκε η Εκκλησία της Κύπρου, όπου και θα παραμείνει για προσκύνημα έως και την Κυριακή 28 Απριλίου.

Την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 κλήρος και λαός της Κύπρου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, την οποία μετέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Επιφάνιος Αρβανίτης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία κληρικών της Μητροπόλεως.

Η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Αποστόλου Μάρκου με πομπή και τη συνοδεία στρατιωτικών αγημάτων και φιλαρμονικής και την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος στη συνέχεια χοροστάτησε στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου.

Στον Ναό τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες.

Το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της «Βουρλιωτίσσης» θα παραμείνει στην Κύπρο έως και τη Δευτέρα 29 Απριλίου. 

”Το εν λόγω προσκύνημα πραγματοποιείται κατόπιν θετικής ανταποκρίσεως του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην θερμή παράκληση της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου περί μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της «Βουρλιωτίσσης» στη Λευκωσία και θα τεθεί προς προσκύνηση, ώστε να δυνηθούν οι ευλαβείς χριστιανοί και αδελφοί Κύπριοι, οι οποίοι σέβονται ιδιαιτέρως το πρόσωπο της Θεομήτορος και διατηρούν στενότατους δεσμούς με τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, να προσκυνήσουν το Ιερό Εικόνισμα που αποτελεί πνευματικό ορόσημο τόσο για την τοπική μας Εκκλησία, όσο και για τον απανταχού Ελληνισμό”, σημειώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ