Αρχική » Δωρεά από τον πρώην υπουργό Θανάση Γιαννόπουλο στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Δωρεά από τον πρώην υπουργό Θανάση Γιαννόπουλο στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

από christina

Το μοναστήρι που έχτισε στο χωριό του, το Περίβλεπτο Δυτικής Φθιώτιδας, αποφάσισε να παραχωρήσει στη Μητρόπολη Φθιώτιδος, ο καθηγητής Ιατρικής και πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος.

Το πρωί της Πέμπτης, 26 Απριλίου επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή του. Συγκεκριμένα, παραχωρεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και μεγάλη οικοδομική πτέρυγα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, τα οποία ανήγειρε ο ίδιος με έξοδά του, σε οικόπεδό ιδιοκτησίας του στο Περίβλεπτο.

Ο κ. Γιαννόπουλος παρεκάλεσε τον Μητροπολίτη να λειτουργήσει τη δωρεά αυτή ως Μοναστήρι, αφού βρεθεί η κατάλληλη αδελφότητα.

Ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε για τη δωρεά του, την οποία χαρακτήρισε ως μεγάλη πράξη ευλαβείας και αγάπης προς τον μοναχισμό και τον τόπο μας και του υποσχέθηκε ότι όταν ολοκληρωθούν οι κανονικές και νόμιμες διαδικασίες θα τελέσει και τα εγκαίνια του Ναού.

Συμφώνησαν από κοινού, στις 17 Ιουνίου, να τελεστεί στο Περίβλεπτο Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό και να δεί την νέα πτέρυγα της Μονής, καθώς και όσα έχει ετοιμάσει ο κ. Γιαννόπουλος για το Μοναστήρι.

Ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε στον κ. Γιαννόπουλο, ότι θα θέσει ως στόχο του την εξεύρεση τουλάχιστον δύο μοναχών, για την επάνδρωση της Ιεράς Μονής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ