Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε στη Μητρόπολη Πατρών η μνήμη της Αγίας Ειρήνης στην ομώνυμη Ενορία στην περιοχή Ριγανοκάμπου Πατρών.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

''Tην παραμονή 4.5.2018, ετελέσθη ο μέγας Εσπερινός προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο.

Ανήμερα, 5.5.2018, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, εν πληθούση Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, ανέλυσε θεολογικά τον αναστάσιμο ύμνο «Χριστός ανέστη εκ νεκρών», σημειώνοντας ιδιαιτέρως ότι το Χριστός Ανέστη σημαίνει, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο αληθινός Θεός. Χριστός Ανέστη σημαίνει χαρά, ειρήνη, αιώνια ζωή αφού διά της Αναστάσεως κατηργήθη ο θάνατος.

Επίσης, ανεφέρθη στο ιστορικό της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης, στην επανακομιδή της αγίας Κάρας της στην Πάτρα και σε όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν στην πρόοδο την πνευματική και προκοπή της Ενορίας.

Επήνεσε, τέλος, τον προιστάμενο της Ενορίας, πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Ειρηναίο Σωτηρόπουλο και τους συνεργάτας του για την εργασία τους στον Ιερό Ναό και ιδιαιτέρως στο νεανικό έργο.

Το απόγευμα ετελέσθη ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Λιτάνευσις της Κάρας της Αγίας Ειρήνης στους δρόμους πέριξ της Ενορίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο''.