Αρχική » Τμήμα Ιερού Λειψάνου και η Ιερά Εικόνα του Αγίου Φιλουμένου στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος

Τμήμα Ιερού Λειψάνου και η Ιερά Εικόνα του Αγίου Φιλουμένου στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος

από christina

Το απόγευμα της Τρίτης, 5 Μαΐου, κλήρος και λαός με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, υποδέχθηκαν στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος, απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Φιλουμένου, καθώς και την Ιερά Εικόνα του Αγίου.

Τα φυλασσόμενα στην Μοναστική Αδελφότητα, των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ, Τρικόρφου Δωρίδος θησαυρίσματα, κόμισε ο Γέροντας και Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Μετά την είσοδο του Ιερού Λειψάνου και της Ι. Εικόνος στον Ναό, τελέσθηκε δέηση και εν συνεχεία ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη αποδόσει του Πάσχα, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Δανιήλ, αναφέρθηκε στην πασχάλια περίοδο που διανύουμε η οποία και τελειώνει αύριο και εν συνεχεία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τιμή των Ιερών Λειψάνων και στον θαυμαστό βίο  του Αγίου Φιλουμένου.

Η έλευση των Ιερών Λειψάνων δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να στοχαστούμε πνευματικά, να εμπνευστούμε από την μαρτυρία του Αγίου Φιλουμένου και να δοξάσουμε το Θεό για τα θαυμαστά έργα τα οποία επιτελεί διά των Αγίων Του, επισήμανε ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ. Προέτρεψε έπειτα τους πιστούς να διδαχθούν από τη ζωή του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου ώστε να ενισχυθούν και να ωφεληθούν πνευματικά. Ομοίως να δίνουν μαρτυρία  Ιησού Χριστού με την ζωή και τα έργα, ανταποδιδοντας στον Κύριο την αγάπη που Εκείνος έδειξε σε όλους μας μέσω της Σταυρικής του θυσίας και Ανάστασης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στον Γέροντα Νεκτάριο που μετέφερε τα ιερά σεβάσματα καθώς και στον Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο για την άδεια και την ευλογία του. Ευχήθηκε τέλος η Χάρις, η χαρά και η ειρήνη του Αναστάντος Χριστού να συνοδεύουν όλους.

Τα ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό για την οικοδομή και πνευματική ενίσχυση των πιστών έως και της Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:00 το πρωί μέχρι εσπέρας και ώρα 9:30 όπου καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και εσπερινές ομιλίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ