Αρχική » Ι.Μ. Κορίνθου: H Eορτή του Αγίου Θεράποντος

Ι.Μ. Κορίνθου: H Eορτή του Αγίου Θεράποντος

από christina

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου την Κυριακή, 13 Μαΐου, παραμονή της εορτής του Αγίου Θεράποντος στην ομώνυμη Γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή στην περιοχή Γαλατάκι Κορινθίας.

«Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παρεχώρησε την διακονία του άμβωνος στον Παν/τον Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, ο οποίος επεξήγησε την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής του Τυφλού καθώς και την θαυμαστή θεραπεία του από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Παράλληλα αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Ιερομάρτυρα Θεράποντα, τονίζοντας ότι η Αγία του Χριστού Εκκλησία είναι ένα «θεραπευτήριο», που αναπαύει και θεραπεύει τις ψυχές και τα σώματα των πιστών Της.

Την επομένη Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, κύρια ημέρα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, τον οποίο πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σικυώνος, π. Ακάκιος Χαραλαμπίδης, π. Παχώμιος Ονουφρίου, π. Αρκάδιος Ραζνύ και οι Διάκονοι του. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, Εφημέριος του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου και υπεύθυνος της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεως μας «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την ανάθεση της διακονίας του λόγου, αναφέρθηκε στο συναξάρι του Εορταζομένου Αγίου Θεράποντος και στην αγάπη που είχε για τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με σύντομη αναφορά του Σεβ. Μητροπολίτου μας στην λαμπρά περίοδο της Αναστάσεως του Κυρίου μας και στα δώρα της, που δεν είναι άλλα παρά οι ίδιοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Ολοκληρώνοντας συνεχάρη τον π. Αρκάδιο για το άρτιο κήρυγμά του και ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς, στην Καθηγουμένη της Ι. Μονής και στην περί αυτήν Αδελφότητα ο εορταζόμενος Άγιος να πρεσβεύει στον Αναστάντα Κύριό μας για υγεία πνευματική και σωματική», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κορίνθου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ