Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας στον βασικό κατηγορούμενο για το σκάνδαλο με την υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο ιερέας, ο οποίος συνεργαζόταν με εφοριακούς και με τη συνδρομή τους «φούσκωναν» στα... χαρτιά μισθολογικές καταστάσεις ιερέων, εισπράττοντας αυτοί τα χρήματα, έδρασε από το 2005 έως τουλάχιστον το 2012, όταν ένας υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας αντιλήφθηκε πως οι ιερείς της Μητρόπολης Ελασσόνας, που έχει περίπου την ίδια δύναμη με αυτή των Φαρσάλων, παίρνουν χρημάτα μισθοδοσίας πολύ λιγότερα από εκείνους των Φαρσάλων.

Με βάση το κατηγορητήριο ''τα ποσά των μισδοδοτικών καταστάσεων αλλοιώνονταν πριν παραδοθούν στην αρμόδια ΔΟΥ και με αυτό τον τρόπο εκδίδονταν γραμμάτια είσπραξης με πολύ μεγαλύτερα ποσά τα οποία εισπράττονταν είτε σε μετρητά είτε σε επιταγές''.

Επίσης, ποινή 12ετούς κάθειρξης επιβλήθηκε σε δύο γυναίκες εφοριακούς για την πράξη της συνέργειας σε υπεξαίρεση. Τους αναγνωρίστηκε όμως το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι εφοριακοί άνδρες και ένας ακόμη ιερέας.

Nα σημειωθεί πως το ποσό των 3,8 εκατομυρίων ευρώ, που φέρεται να υπεξαιρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί...