Αρχική » Χαλκηδόνος Αθανάσιος: «Ανίερες»​ οι δηλώσεις του κ. Βαλιώτη

Χαλκηδόνος Αθανάσιος: «Ανίερες»​ οι δηλώσεις του κ. Βαλιώτη

από christina

Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος εξέδωσε επίσημο ανακοινωθέν για τα όσα είπε περί «αυτοκεφαλίας» και «Οικουμενικού Πατριαρχείου» ο ομογενής των ΗΠΑ Ευστάθιος Βαλιώτης στις εξετάσεις της Θεολογικής Σχολής, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου.

Ο Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του κ. Βαλιώτη «ανιέρους, ανεδαφικάς, αντιεκκλησιαστικάς, αντιορθοδόξους, μισητικάς και απαραδέκτους» και απορεί πως η Θεολογική Σχολή του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορος Θεολογίας.

Ολόκληρο το ανακοινωθέν 

«Η Ι. Μητρόπολις Χαλκηδόνος με οδύνην ανέγνωσε, τας ανιέρους, ανεδαφικάς, αντιεκκλησιαστικάς, αντιορθοδόξους, μισητικάς και ως εκ τούτου απαραδέκτους δηλώσεις του Ε. Βαλιώτου, κατά την τελετήν αποφοιτήσεως του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, παρόντος μάλιστα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

Απορον δε τυγχάνει πως η Θεολογική Σχολή απένειμεν, ως μη ώφελεν, εις τον γνωστόν άλλωστε και άλλωθεν Ε. Βαλιώτην, τον τίτλον του Επιτίμου Διδάκτορος της Θεολογίας. Εύχεται δε εις αυτόν υγιείαν και πάσαν ευλογίαν παρά του δικαιοκρίτου Θεού».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ