Αρχική » Μεσογαίας Νικόλαος: «Έχω υπάρξει ’’άθεος’’ για 6 χρόνια!» (Βίντεο)

Μεσογαίας Νικόλαος: «Έχω υπάρξει ’’άθεος’’ για 6 χρόνια!» (Βίντεο)

από christina
Συνέντευξη στη δημοσιογράφο της Κεφαλονιάς Γιάννα Κουλουμπή παραχώρησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο νησί του Ιονίου, και αναφέρθηκε στον ρόλο της Εκκλησίας στην σύγχρονη εποχή και τη σχέση της με τις νέες τεχνολογίες. Μεταξύ άλλων, ωστόσο, ο Μητροπολίτης τονίζει ότι υπήρξε «άθεος» για 6 χρόνια!

Η συζήτηση επεκτάθηκε στο πώς θα μπορούσε να είναι ο σύγχρονος εκκλησιαστικός λόγος, αλλά και γιατί η σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας είναι “άρρωστη”.

Επίσης, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία βγαίνει σήμερα προς τα έξω… κάπως «γκρινιάρα», που ζητά δήθεν κάποιο προνόμιο, και φέρνει στο μυαλό του τα χρόνια κατά τα οποία υπήρξε «άθεος». 

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας μεταξύ άλλων αναφέρει: «Πέρασα 6 χρόνια της ζωής μου στα οποία έλεγα στον εαυτό μου ότι είμαι «άθεος». Με την έννοια ότι δεν μου προέκυπτε ο Θεός. Θαύμαζα και παραδεχόμουν τους ανθρώπους που έβλεπα, αλλά δεν μου βγαινε αγάπη, όρεξη, ενθουσιασμός. Είχα πολύ ισχυρά ερωτήματα. Αυτό, κυρίως στα φοιτητικά μου χρόνια. Το πράγμα άλλαξε στον στρατό και μετά στην Αμερική».

Τέλος, μιλάει για τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, για τον οποίο λέει  «μου άρεσε, γιατί δεν είναι δήθεν, δεν είναι ξύλινος…».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ