Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος χειροτονήθηκε σε Πρεσβύτερος ο Διάκονος Γρηγόριος Λιόλιος, από τη Νέα Καρβάλη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου από τον οικείο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό. 

Ο νεοχειροτονηθείς είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια Σχολή.

Ο Mητροπολίτης κατά τη προσφώνησή του προς τον χειροτονούμενο, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Σε μία εποχή απόγνωσης και απελπισίας, στην οποία μας οδήγησε η αμαρτία και η απομάκρυνσή μας από τον Θεό Πατέρα, διαπιστώνουμε δυστυχώς δίπλα μας όλο και περισσότερους ανθρώπους απογοητευμένους. Δεν συναντάμε συχνά χαρούμενα πρόσωπα και ελπιδοφόρες υπάρξεις. Αντίθετα συναντάμε θλιμμένα πρόσωπα, ανθρώπους απαράκλητους, χωρίς να προσβλέπουν σε μία παράκληση, χωρίς δηλαδή ελπίδα. Όλα και όλοι μας έχουν απογοητεύσει.

Σε μία τέτοια εποχή έρχεται ο Χριστός για να χαρίσει στο ανθρώπινο γένος τον Παράκλητο, το Άγιο Πνεύμα για να φωτίσει τη ζωή μας και να της δώσει νόημα και περιεχόμενο, προοπτική και ελπίδα. Σήμερα, λοιπόν, και εσύ καλείσαι, μέσα από το μυστήριο της ιερωσύνης, να γίνεις «υιός παρακλήσεως», όπως είναι ανά τους αιώνας οι άγιοι και οι δίκαιοι, και με τα χαρίσματα, που σου εμπιστεύεται με την σημερινή χειροτονία η Εκκλησία, να σταθής κοντά στον άνθρωπο και να του προσφέρεις εν τω προσώπω του Κυρίου μας παράκληση, παρηγορία και ελπίδα».