Αρχική » «Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη – Ποιοι συμμετέχουν στη γενική απεργία

«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη – Ποιοι συμμετέχουν στη γενική απεργία

από christina

Σε απεργιακούς ρυθμούς θα κινηθεί η χώρα σήμερα, Τετάρτη 30 Μαΐου, εξαιτίας της γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς. Η ΓΣΕΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι «η 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ‘Κοινωνικής Συμμαχίας’, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που όπως επισημαίνει, «έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης».

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. «Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία. Η κυβέρνηση με την εκποίηση του εθνικού πλούτου -δεσμεύοντάς τον για 99 χρόνια- δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος του σιδηρόδρομου, καθώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται και η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της και καλεί ολους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία στις 30 Μαϊου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Συμμετοχή των δημοσιογράφων 

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Απεργούν και οι καθηγητές

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισε και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα διεξάγονται ενδοσχολικές εξετάσεις.

Απεργία και στην Αυτοδιοίκηση

Συμμετοχή στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Συμμετέχουν και οι γιατροί

Νοσοκομειακοί και ιδιώτες γιατροί, καθώς επίσης και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Τις ανακοινώσεις για συμμετοχή στην απεργία έκαναν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν την Τετάρτη 30 Μαΐου, λόγω της στάσης εργασίας (10:00 – 13:00) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Πέντε συγκεντρώσεις θα γίνουν το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Για τις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα έχουν προγραμματιστεί οι συγκεντρώσεις της Ανταρσία και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα, καθώς και της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (ΟΚΔΕ) στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας, ενώ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους της πόλης για συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει, στις 11 π.μ., στο υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν φορείς, σύλλογοι και τα σωματεία μέλη τους που συγκροτούν την “Κοινωνική Συμμαχία”.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Την Πέμπτη ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας, που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Ο ηλεκτρικός θα έχει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, ενώ οι συρμοί του μετρό θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, λόγω της στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ