Αρχική » Ι.Μ. Σερρών: Με λαμπρότητα η υποδοχή του Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας

Ι.Μ. Σερρών: Με λαμπρότητα η υποδοχή του Λειψάνου της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας

από christina

Ιερό Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το οποίο βρίσκεται αποθησαυρισμένο στην Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου στο Άγιο Όρος, υποδέχθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουνίου 2018, οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές, αλλά και πλήθος πιστών των Σερρών.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγος υποδέχθηκε το λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, στα προπύλαια της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Σερρών.

Στις 10:30 το βράδυ, τελέστηκε ιερή αγρυπνία, στη Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής.

«Τό τεμάχιο ἐκ τοῦ ἱεροῦ Λειψάνου τῆς ἁγίας Ἀναστασίας τῆς Ρωμαίας θά παραμείνει γιά προσκύνηση στὴν ὡς εἴρηται Ἱερὰ Μονὴ ἕως καί τη Δευτέρα 11 Ἰουνίου, ὅπου καθημερινῶς θά τελοῦνται ἱερές ἀκολουθίες, πρός ἁγιασμό καί πνευματική ἐνίσχυση τῶν πιστῶν» τονίζεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας, ενώ από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγος, δήλωσε:

«Η παρουσία της Αγίας κοντά μας, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είμαι βέβαιος ότι θα τονώσει και το θρησκευτικό μας αίσθημα, αλλά θα δώσει δύναμη και έμπνευση, έτσι ώστε με τρόπο ουσιαστικό να διαχειριστούμε και άλλες σπουδαίες υποθέσεις, που αφορούν στο εθνικό μας θέμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ