Νυκτερινή Θεία Λειτουργία τέλεσε την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπέρ των μαθητών, υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και των οικογενειών τους. Στη Θεία Λειτουργία εκτός του Μητροπολίτου, έλαβαν μέρος και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Ιερείς από όλες τις Ενορίες των πόλεων και κωμοπόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Ισθμίας, Καλαμακίου, Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου, ενώ συμμετείχαν σ’ αυτήν πλήθος μαθητών, καθηγητών, γονέων και συγγενών των μαθητών.  

Το Γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Κορίνθου αναφέρει: ''Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αναλογιζόμενος την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, τέλεσε την καθιερωμένη πλέον αυτή νυκτερινή Θ. Λειτουργία ως ελάχιστη βοήθεια και συμπαράσταση προς τα αγωνιώντα παιδιά μας.

Απευθύνθηκε στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων με αμεσότητα, αγάπη και πατρική στοργή, όπως ακριβώς πράττει κάθε πατέρας με τα παιδιά του πριν αυτά ξεχυθούν στον στίβο της ζωής, δίδοντας τους συμβουλές και νουθεσίες για το μέλλον και την ζωή τους.

Τόνισε δε, ότι ο Θεός εφοδίασε τους ανθρώπους με τάλαντα και χαρίσματα, ώστε και να βοηθά ο ένας τον άλλον αλλά και μέσα από τα ποικίλα αυτά χαρίσματα να υφίσταται και να αναδεικνύεται η ενότητα των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Αναφέρθηκε ακόμα στην Πλατωνική ρήση «πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται», προτρέποντας τους νέους και τις νέες στο μέλλον να χρησιμοποιούν τις επιστημονικές τους γνώσεις για το καλό της ανθρωπότητας και όχι για την καταδυνάστευση των συνανθρώπων τους.

Επεξήγησε ότι είναι προτιμότερο να μην σπουδάσουν και να παραμείνουν απλοί άνθρωποι, που βαδίζουν στον «ίσιο» δρόμο του Θεού, της δικαιοσύνης και της αρετής, επιλέγοντας ως επάγγελμα κάτι που πραγματικά τους εκφράζει και θα τους ολοκληρώσει και ως μονάδες και ως μέλη της κοινωνίας μας με προτεραιότητα την βοήθεια και την αγάπη στον συνάνθρωπό αλλά και τον εαυτό τους.

Τέλος, και πριν δώσει στους μαθητές, ως ευλογία, ένα στυλό για να το χρησιμοποιήσουν στις εξετάσεις τους με την ευχή να επιτύχουν σε αυτές καθώς και μία εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας για να τους συντροφεύει, ανακοίνωσε την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου κατά την 9η πρωινή για κάθε ημέρα κατά την οποία οι μαθητές θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στην Ι. Παράκληση θα ψάλλεται ο ειδικά προς τούτο συντεθείς Παρακλητικός Κανών στην Υπεραγία Θεοτόκο υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προς ενίσχυση, φωτισμό και επιτυχία των διαγωνιζομένων παιδιών μας''.