Αρχική » Ο Μάνης Χρυσόστομος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον γηραιότερο εν ενεργεία ιερέα της Μητροπόλεως

Ο Μάνης Χρυσόστομος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον γηραιότερο εν ενεργεία ιερέα της Μητροπόλεως

από christina

Tην Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Κονάκια του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

”Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον γηραιότερο εν ενεργεία ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τον 85χρονο π. Γεώργιο Δαμιανάκο, εφημέριο της ενορίας Σκαμνακίου. Ο π. Γεώργιος είναι χειροτονία του αειμνήστου Μητροπολίτου Γυθείου και Οιτύλου κυρού Φιλήμωνος και επι πολλά έτη εξυπηρετούσε αρκετές ενορίες, διανύοντας μακρινές αποστάσεις ακόμα και με τα πόδια, με σκοπό να φτάσει στο ναό και να τελέσει τις ακολουθίες. Το πολυπληθές εκκλησίασμα εμφανώς συγκινημένο από αυτή την κίνηση του Σεβασμιωτάτου ανεφώνησε το ΑΞΙΟΣ για τον π. Γεώργιο”, τονίζεται από τη Μητρόπολη.

 

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού αλλά και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο αναμνηστικά δώρα με την ευκαιρία της πρώτης παρουσίας του στο χωριό τους.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μάνης στο καφενείο του χωριού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους νέους του χωριού και να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ