Αρχική » Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

από christina

Το εσπέρας της Τρίτης, 12ης Ιουνίου, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος υπό του Θεοφιλ. Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου, μετέβη εις το Σισμανόγλειον Μέγαρον και παρηκολούθησε την συνδιοργανωθείσαν υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων και του ενταύθα Γεν. Προξενείου της Ελλάδος μουσικήν συναυλίαν της αρτισυστάτου γυναικείας Χορωδίας «Δάφνες», αφιερωμένην εις τα πρότριτα εορτασθέντα ονομαστήρια του σεπτού Προκαθημένου της Εκκλησίας.

Ενώπιον Ιεραρχών του Θρόνου, μελών του φιλομούσου κοινού και εκπροσώπων της Ομογενείας, ωμίλησαν καταλλήλως ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος και ο οικοδεσπότης Εξοχ. Πρέσβυς κ. Ευάγγελος Σέκερης, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος εν τη Πόλει, ενώ ο Παναγιώτατος συνεχάρη πατρικώς πάντας τους συντελεστάς της εκδηλώσεως ταύτης.

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, εδέξατο εις ακρόασιν: 

– Τον Σεβ. Μητροπολίτην Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμον, συνοδευόμενον υπό των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών Αποστόλου Καβαλιώτου και Χριστοδούλου Καραθανάση, του Ιερολ. Διακόνου κ. Κωνσταντίου Λυκίδου, του Εντιμολ. Άρχοντος Ακτουαρίου κ. Γεωργίου Μπουγιούκα, και των Ελλογ. Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής κ.κ. Αλεξάνδρου Πολυχρονίδου, νέου Πρυτάνεως του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, και Ηλιού Θώδη. 

– Τον Σεβ. Μητροπολίτην Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνον, συνοδευόμενον υπό του Οσιολ. Ιερομονάχου κ. Χρυσοστόμου, εκ του Κελλίου του Ι. Χρυσοστόμου της εν Αγίω Όρει Κουτλουμουσιανής Σκήτης, και των Εντιμ. κ.κ. Δημητρίου Ζημιανίτου, Εισαγγελέως Εφετών, εξ Αθηνών, Θεοδώρου Ταχματζίδου, Οδοντιάτρου, εκ Θεσσαλονίκης, και Γεωργίου Ιωαννίδου, Αστυνομικού, εκ Φλωρίνης. 

– Τον Θεοφιλ. Επίσκοπον Αβύδου κ. Κύριλλον, Καθηγητήν του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

– Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτην κ. Νικάνορα Παπανικολάου, Ηγούμενον της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού, συνοδευόμενον υπό των αυταδέλφων αυτού Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών Βασιλείου και Χριστοφόρου και του Ιερολ. Διακόνου Θεοφίλου Γκατζούνη, μετά των αδ. Μαρίας Κράλλη,

 Προισταμένης της εν Ασπροβάλτα Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Λυδία η Φιλιππησία», Αναστασίας Πεχλιβάνη, Διευθυνούσης Συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε, και Μάρθας Μελλισανίδου. 

– Τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερον κ. Δημήτριον Μποτίνην, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, μετά των τέκνων αυτού Νεκταρίας και Θεοδώρου και της μνηστής αυτού Ευγεν. δίδος Ευδοξίας Κουτσαφτάκη, Μουσικού, εκ Θεσσαλονίκης. 

– Την Ευγεν. κ. Γεωργίαν Σουλτανοπούλου, διορισθείσαν εις την θέσιν της Γεν. Προξένου της Ελλάδος εν τη Πόλει. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ