Αρχική » Υποστράτηγος επί τιμή ο Μητροπολίτης Μεσογαίας

Υποστράτηγος επί τιμή ο Μητροπολίτης Μεσογαίας

από christina

Yποστράτηγος γίνεται τιμητικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Η νέα απονομή ορίστηκε με προεδρικό διάταγμα της 30ης Μαΐου 2018, που εκδόθηκε ύστερα από πρόταση του κ. Καμμένου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 7 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα, «απονέμεται σύμφωνα με τη διάταξη του εδαφίου τρίτου της παραγράφου 1 του άρθρου 39 του ν.3883/2010, η ιδιότητα του Εφέδρου Αξιωματικού βαθμού Υποστρατήγου επί τιμή στον Χατζηνικολάου Νικόλαο του Σωτηρίου (ΣΑ: 130/091140/75), που γεννήθηκε το έτος 1954 στη Θεσσαλονίκη».

Ο Mητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός στις Διαβιβάσεις και είναι μέλος του Συνδέσμου Αξιωματικών Διαβιβάσεων.

Με ενέργειες του μητροπολίτη Μεσογαίας ο σύγχρονος Αγιορείτης Άγιος Παΐσιος ανακηρύχθηκε προστάτης του Όπλου των Διαβιβάσεων ως διαβιβαστής κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ