Με πανό και συνθήματα, όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική», αναμένεται να βροντοφωνάξουν οι κάτοικοι της Λαμίας τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 την ελληνικότητα της Μακεδονίας στο συλλαλητήριο που θα γίνει με πρωτοβουλία πολιτών και εκπροσώπων συλλόγων της Φθιώτιδας, για την υποστήριξη των δικαίων της Μακεδονίας και γενικότερα του Ελληνισμού.

Το ραντεβού δίνεται για το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας στις 19.30 μ.μ. μπροστά από το άγαλμα του Αθ. Διάκου στην Πλατεία Διάκου.

Η Μητρόπολη Φθιώτιδος θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο και προτρέπει τον Ιερό κλήρο και τον λαό να συμμετάσχουν.

Η ανακοίνωση:

''Με πρωτοβουλία πολιτών και εκπροσώπων Συλλόγων της Φθιώτιδος, διοργανώνεται την Δευτέρα 18 Ιουνίου και ώρα 19:30 μ.μ. Συλλαλητήριο στην Πλατεία Αθανασίου Διάκου στην Λαμία  για την υπεράσπιση των δικαίων της Μακεδονίας και του Ελληνισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος προτρέπει τον Ιερό κλήρο και τον λαό να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην σκιά του Ανδριάντος του Εθνοιερομάρτυρος Αθανασίου Διάκου, του Ήρωος Συμβόλου της Ρούμελης και ολοκλήρου της Ελλάδος, υπερασπιζόμενοι την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και τη διατήρηση της Εθνικής μας υπερηφάνειας.

 Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο τ. Υπουργός και Βουλευτής κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος'', τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ι.Μ. Φθιώτιδος.

 

Συλλαλητήριο και στην Σπάρτη 

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία διοργανώνεται στην Σπάρτη, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, με συμμετοχή της τοπικής Εκκλησίας και κεντρικό ομιλητή τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Η σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου αναφέρει:

«Mε την αμέριστη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή φορέων και πολιτών κλιμακώνεται η προετοιμασία του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα λάβει χώρα στη Σπάρτη, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ώρα 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Βαρύνουσας σημασίας είναι η συμμετοχή της τοπικής Εκκλησίας και η κεντρική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί φορείς και πολίτες σε συμμετοχή προκειμένου από τη Σπάρτη να ακουστεί το μεγάλο ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Ιστορίας και της ψυχής των Ελλήνων. Στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας!

Η λίστα των Φορέων που στηρίζουν το Συλλαλητήριο διαρκώς μεγαλώνει ενώ αθρόα είναι η εθελοντική συμμετοχή πολιτών στην προετοιμασία του Συλλαλητηρίου.

Το Συλλαλητήριο το έχει ανάγκη η Μακεδονία μας, μα πάνω από αυτήν το έχει ανάγκη η Ελλάδα και ο Λαός της. Είναι ανάγκη ο λαός να εκφράσει τη λογική και το συναίσθημά του για τα πάτρια και τα ιερά του. Ιδιαίτερα από την πόλη που ξέρει να γράφει ιστορία, τη Σπάρτη.

Η Μακεδονία, το όνομά της, η ιστορία της, τα εδάφη της όχι μόνον δεν είναι διαπραγματεύσιμα, αλλά αποτελούν κιβωτό του Ελληνισμού και βωμό θυσίας των Ελλήνων μαχητών. Ως εκ τούτου δεν έχει κανένας πολιτικός και καμία κυβέρνηση το δικαίωμα να τα εκχωρήσει.

Χωρίς ακρότητες, χωρίς γραφικότητες, πέρα από εμμονές και έξω από αδράνεια το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Σπάρτη αναμένεται να χαράξει ανεξίτηλα τη σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας. Θα είναι το Συλλαλητήριο στην πατρίδα των ηρώων,  Λεωνίδα, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, 118 Σπαρτιατών και Παναγιώτη Βλαχάκου.

Η Συντονιστική Επιτροπή εργάζεται νυχθημερόν για την αυθεντική, εύστοχη και ασφαλή οργάνωσή του.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ»