Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, γιατί -μεταξύ άλλων- τα παιδιά θ' αποκτήσουν ψυχολογικό πρόβλημα, ζητά ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Φωνή των Νοτίων» ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε θέματα της Εκκλησίας και της Μητρόπολης. 

Φ.Ν: Σεβασμιώτατε ποια είναι η γνώμη σας για την αναδοχή και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που υπερψηφίστηκε στην Βουλή από 161 Βουλευτές έναντι 103ων που καταψήφισαν στις 9/05/2018.

Η Ορθόδοξος Εκκλησία μας, με την Ιερά Παράδοση μας, ουδέποτε υιοθέτησαν την αναδοχή και υιοθεσία παιδιών, από ομόφυλα ζευγάρια, όπως υπερψήφισε η Βουλή το σχετικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τα παιδιά θα έχουν προβλήματα ψυχολογικά. Δεν θα γνωρίζουν ποιος ή ποια θα αποκαλείται πατέρας ή μητέρα. Το εν λόγω Νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο, πρέπει να αποσυρθεί.

Φ.Ν: Ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η σχέση Εκκλησίας και Κράτους και γιατί;

Εγώ προσωπικά δέχομαι, η Εκκλησία μας να είναι ανεξάρτητη από την Πολιτεία, όπως γίνεται παντού. Όμως θα ακολουθήσω, ο,τι η Εκκλησία μας αποφασίσει. Εάν παραμείνει, όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα, η Πολιτεία να μην αναμειγνύεται στα θέματα της Εκκλησίας. Είναι η Εκκλησία μας Θεόσδοτος και πολλάκις δεν γνωρίζει η Πολιτεία τα της Εκκλησίας και παρεμβαίνει, ακόμη και εν αγνοία της στα θέματα και έτσι δημιουργούνται ποικίλα προβλήματα.

Φ.Ν: Η Ιερά Μητρόπολη βοηθάει τους ανήμπορους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και όχι μόνο, συμμετέχοντας σε δράσεις που σκοπό έχουν την κοινωνική συμπαράσταση όλων αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη, θα συνεχίσετε αυτές τις φιλανθρωπίες;

Η Ιερά Μητρόπολη μας θα συνεχίσει να βοηθεί τους ενδεείς, κατά το δυνατόν ασφαλώς. Έχουμε αποκλειστικώς ένα γραφείο, με το όνομα: «Φωληά Ελπίδος» και εξακολουθεί να βοηθεί τους αναξιοπαθούντας. Διακονούν για τον σκοπόν αυτόν 4 εθελοντές.

Φ.Ν: Βλέπουμε τη νεολαία να έρχεται τακτικά στην εκκλησία, κάτι τέτοιο έχουμε να δούμε από την εποχή του Αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου, που νομίζετε ότι οφείλεται αυτό και τι έχετε να πείτε στους νέους που αν και πιστεύουν δεν έρχονται στην εκκλησία;

Είναι ενθαρρυντικό να έρχονται οι νέοι μας στην Εκκλησία. Μπορούμε να πούμε, ότι συνεχίζεται αυτό το φαινόμενο και χαιρόμαστε. Ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος ηύξησε το ρεύμα αυτό και βλέπουμε τους καρπούς. Οι νέοι μας θέλουν τον διάλογο, με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας μας, και αυτός γίνεται. Ο κάθε Ιεράρχης και ο Αρχιεπίσκοπος μας κ. Ιερώνυμος αγωνίζονται και βλέπουν οι καλοπροαίρετοι τα αποτελέσματα.

Χρειάζεται να συνεχισθή σε όλα τα πνευματικά θέματα με την πείρα, που διαθέτει η Εκκλησία μας.

Φ.Ν: Πολύς κόσμος θεωρεί ότι στο αξίωμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος πρέπει να είναι άτομο νεαρής ηλικίας τι απαντάτε σε αυτούς;

Ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος διακονεί εν Χριστώ με όλες του τις δυνάμεις και πνευματικά, και με την πείρα του αποδίδει και προσελκύει πιστούς πάσης ηλικίας και ιδιαίτερα τους νέους.

Φ.Ν: Ένα μήνυμα για τους πιστούς συμπολίτες σας;

Θα ήθελα διακαώς το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, να πλησιάσει περισσότερο την ζώσαν Ορδόδοξον Εκκλησία και με τα πνευματικά της όπλα που διαθέτει, να προχωρεί έχοντας τις βακτηρίες (τα στηρίγματα τα σωστικά) που είναι: η αγάπη, η ταπείνωσις, η προσευχή, η πίστις, η αλήθεια, η ελπίς, η δικαιοσύνη και τότε θα βελτιώσουμε τον εαυτό μας.