Τη Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου τέλεσε το Σάββατο 16 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καστρίου Αγιάς, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Πρόκειται για τον Διάκονο Ελισαίο, αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, ο οποίος έλαβε τον 2ο βαθμό της Ιερωσύνης, παρουσία του συνόλου των Κληρικών της επαρχίας Αγιάς, του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Αιμιλιανού και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η χειροτονία του π. Ελισαίου σφραγίζει την ζωή του, αλλά και την ζωή του τόπου της καταγωγής του, «που χαίρει και αγάλλεται, γιατί τέτοια γεγονότα δεν συμβαίνουν κάθε μέρα…». 

Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι στο γεγονός της χειροτονίας συντελούν τρεις παράγοντες: «Καταρχάς η Αγία Τριάδα. Είναι του Θεού η κλήση και εν Αγίω Πνεύματι θα εισέλθεις στα Άγια των Αγίων. Είσαι ο εκλεκτός του Χριστού, καθώς ουδείς μπορεί από μόνος του να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη. Ο δεύτερος παράγοντας είσαι συ ο ίδιος, που είπες το «ναι» και αναλαμβάνεις την ευθύνη, όμως, μη φοβάσαι, δεν θα είσαι μόνος. Στην Αγία Τράπεζα θα σε περιστοιχίζουν οι Άγγελοι του Θεού, που θα σε διακονούν κάθε φορά που θα λειτουργείς. Θα έχεις τον λαό κοντά σου, που είναι ο τρίτος παράγοντας.

Ιερωσύνη χωρίς τον λαό, δεν σημαίνει κάτι. Δεν είναι ατομική υπόθεση η Ιερωσύνη. Είναι αποστολή Θεού για την διακονία του λαού. Και βέβαια, θα έχεις ισχυρούς στυλοβάτες, τους πνευματικούς σου πατέρες, τον π. Αιμιλιανό, τον οποίο δημοσίως ευγνωμονώ, για το σπουδαίο έργο που επιτελεί και τον π. Νικόδημο. Το έργο τους είναι η μαρτυρία της ζωντανής Εκκλησίας…».