Αρχική » Μαζί με την «Κιβωτό της Ορθοδοξίας» ένα νέο συλλεκτικό βιβλίο!

Μαζί με την «Κιβωτό της Ορθοδοξίας» ένα νέο συλλεκτικό βιβλίο!

από christina

Μαζί με την «Κιβωτό της Ορθοδοξίας», που κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, ένα μοναδικό βιβλίο για όλους: Οι πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος.

Απόστολοι Πέτρος και Παύλος. Πρόκειται για τις δύο αυτές κορυφαίες φυσιογνωμίες, που σαγήνευσαν με τον λόγο τους και δίδαξαν με την βιοτή τους, “τούς διηρημένους τοις σώμασι, και ηνωμένους τω πνεύματι”.

Ο  ευαγγελιστής Λουκάς στο βιβλίο των Πράξεων, µας παρέχει την προσωπογραφία των δύο αυτών αποστόλων, εµπνευσµένος από τον τρόπο σκιαγράφησης του Ιησού: Τους συγκρίνει µε τον Αναστηµένο ∆ιδάσκαλο που είναι ζωντανός και ενεργεί µέσα από τα πρόσωπα. Αυτό που αναδεικνύεται µέσα από τις σελίδες του βιβλίου των Πράξεων είναι δύο ξεχωριστές προσωπικότητες που συνθέτουν διαφορετικούς τρόπους θεμελίωσης και συγκρότησης της Εκκλησίας.

Αυτή η διαφορετικότητα στον τρόπο συγκρότησης της Εκκλησίας του Χριστού αποτυπώνεται στις σελίδες των Πράξεων, καθιστώντας προφανή την την εµπέδωση της ετερότητας και της πολυµορφίας ως δοµικό πλούτο της αρχέγονης Εκκλησίας. Ο ευαγγελιστής Λουκάς προβάλει τον Πέτρο και τον Παύλο, πρώτ’ απ’ όλα, µαζί. Έπειτα θέτει τον καθένα µαζί µε τους άλλους, σε γεωγραφικά πλαίσια που ποικίλουν και που επεκτείνονται πολύ περισσότερο για τον Παύλο παρά για τον Πέτρο. Αµφότεροι ωθούνται από τον άνεµο και τη φλόγα του Πνεύµατος, γενόµενοι οι δύο πνεύµονες, οι δύο στυλοβάτες της Εκκλησίας των πρώτων δεκαετιών. Ο Πέτρος κι ο Παύλος µιλούν κι ενεργούν ως απόστολοι κι όχι ως φιλόσοφοι, ως διδάσκαλοι κοινωνικών θεωριών. Αµφότεροι, µαζί και µε τους άλλους απόστολους, αντιπροσωπεύουν το Χριστό εσταυρωµένο και αναστηµένο. Ο λόγος που τους έχει εµπιστευθεί επικυρώνεται από σηµεία του Θεού. Το θάρρος, το κουράγιο τους δεν είναι κάτι που έχει µια ψυχολογική εξήγηση. Γνωρίζουν ότι πάνε ενάντια στο ρεύµα και το πράττουν µε παρρησία ακόµα και µπροστά στους πιο απόλυτους άρχοντες, αρχιερείς, πρεσβυτέρους, φαρισαίους, κυβερνήτες και υπάτους.

Παραµένοντας όρθιοι µπροστά στους ισχυρούς µε τα ίδια λόγια που παρουσιάζονται στο πλήθος, ενισχυµένοι από το Άγιο Πνεύµα. Η συνεκτική τους δύναµη, αυτή που ιδρύει την Εκκλησία και την αδελφοσύνη όλων των ανθρώπων, προέρχεται από το Άγιο Πνεύµα. Αυτοί οικοδόμησαν την πρώτη Εκκλησία μας, σε αυτούς ανήκει ο αίνος, η προσευχή και η τιμή!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ