Δριμύ κατηγορώ στους πολιτικούς τόσο για τους νόμους που ψηφίζουν στη Βουλή, όσο και για τη συμφωνία για το Σκοπιανό που υπεγράφη στις Πρέσπες, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, σε εκδήλωση αφιερωμένη στη Μικρά Ασία που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη. 

«Δώσαμε το όνομά μας σε εκείνους που δεν υπήρχαν στον κόσμο και εμφανίστηκαν τον 7ο αιώνα στην ιστορία της Ευρώπης. Κι όμως διεκδίκησαν και θέλησαν να ονομάζονται Μακεδόνες, κι εμείς με ελαφρά την καρδία δώσαμε τη Μακεδονία και πήραμε μία γραβάτα, να την κάνουμε θηλιά στο λαιμό μας για να πάψουμε να υπάρχουμε για να μην ντρεπόμαστε πια στην κοινωνία των λαών», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Αλέξανδρος αναφέρθηκε, επίσης, στην αποκαθήλωση των συμβόλων και των θεμελίων της χριστιανικής ζωής, λέγοντας πως «σήμερα βρεθήκαμε σε μια αδυναμία, μας ενέπαιξαν και μας εξαπάτησαν. Μας είπανε κάποτε δώστε μας την εξουσία και ο λαός θα είναι στην εξουσία, και το πιστέψαμε. Και ο λαός αντί να είναι στην εξουσία, βρίσκεται στην δυστυχία», και πρόσθεσε ότι «σήμερα αυτοί που έχουν την δύναμη που τους δώσαμε, αγωνίζονται να γκρεμίσουν την οικογένεια. Αν δείτε τους νόμους που ψήφισε η Βουλή όλοι είναι εναντίον της οικογένειας και της θρησκείας».

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να επιστρέψει στις ρίζες και στην παράδοση των πατέρων μας γιατί εκεί βρίσκεται η δύναμή μας, απ' όπου θα καρποφορήσουν τα δέντρα της ζωής. Κάναμε το λάθος και πιστέψαμε τους ξένους.