Εκατοντάδες πολίτες, φορώντας γαλανόλευκα και με ελληνικές σημαίες στα χέρια, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 9 Ιουλίου, στη Βεργίνα, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για τη Μακεδονία.

Παρά την βροχόπτωση, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην ιστορική πόλη της Μακεδονίας, ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως η συγκέντρωση θα ματαιωθεί λόγω της κακοκαιρίας.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί και τίποτα δεν θα τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, που βρέθηκε στο συλλαλητήριο, όπως και πολλοί άλλοι ιερείς.

«Η συμφωνία μας προσβάλλει, καθώς μας αναγκάζει να εξηγούμε ποιοι είμαστε. Η συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες είναι επικίνδυνη για την χώρα μας και δεν την δεχόμαστε. Είναι απόλυτη ανάγκη να μην αδρανήσουμε, να μην το αφήσουμε να περάσει, η συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει κλείσει οριστικά. Είναι καθήκον να μην την αφήσουμε να κλείσει με αυτούς τους ταπεινωτικούς όρους. Οι βουλευτές πρέπει να καταλάβουν ότι η ευθύνη για την Μακεδονία δεν είναι μόνο συλλογική και κομματική, αλλά προσωπική. Τους καθιστά υπόλογους απέναντι στον λαό που είναι απέναντι και στην ιστορία. Δεν μπορείς να ξεπουλάς την πατρίδα σου για μία θέση, ένα μισθό και μία καρέκλα» προσέθεσε.