Αρχική » Πανηγυρικός εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Άνδρου

Πανηγυρικός εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Άνδρου

από christina

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β´ χοροστάτησε την Τρίτη 16 Ιουλίου 2018 στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, στην ομώνυμη περιοχή του Κορθίου Άνδρου, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδόκιμο, και Εφημερίους των πέριξ περιοχών και με την παρουσία του Αντιδημάρχου Άνδρου κ. Χρήστου Βουραζέρη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Κορθίου και πλήθους Ανδρίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών, οι οποίοι προσέτρεξαν να τιμήσουν την Αγία Μαρίνα και να ασπαστούν τίμιο λείψανό της.

 Ο κ. Δωρόθεος Β´ στην ομιλία του τόνισε ότι η σήμερα τιμώμενη Αγία Μαρίνα υπεραμύνθηκε της αληθείας της πίστεως προς τον Χριστό, έτσι όπως αυτή εκφράζεται με ειλικρίνεια στις σχέσεις μας προς το Θεό, το συνάνθρωπο και τον ίδιο μας τον εαυτό. «Χάριν αυτής της αληθείας», υπογράμμισε, «η οποία, κατά τα αδιάψευστα χείλη του Κυρίου απελευθερώνει, η Αγία Μαρίνα απελευθερώθηκε από τα ανθρώπινα, ακόμη και από την αγάπη της προς τη ζωή και τον εαυτό της, και μαρτύρησε γι´ αυτήν»!

 Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους πιστούς της ολιγάνθρωπης αυτής Ενορίας για τη διαρκή μέριμνά τους προς τον εμβληματικό Ναό της Αγίας Μαρίνης.

Το πρωί της Τρίτης, 17 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης Άνδρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ