Την Τρίτη 17 Ιουλίου η Εκκλησία μας εόρτασε την Αγία μεγαλομάρτυρα Μαρίνα την θαυματουργή και στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Αγίας στον Μαΐστρο, όπου τελείται κάθε χρόνο μία εκ των πολυπληθέστερων πανηγύρεων της Θράκης, καθώς πλήθη πιστών συνωστίζονται για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Αγίας και το δάκτυλό της που ως χαριτόβρυτα κειμήλια φυλάσσονται στον Ναό της.

Ο κόσμος από νωρίς τη Δευτέρα άρχισε να προσέρχεται στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Μαΐστρου και το απόγευμα στο προαύλιο του Ναού τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Αμέσως μετά τον Εσπερινό, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Ο Μητροπολίτης στο τέλος της Λειτουργίας, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, ευχήθηκε σε όλους όσους εορτάζουν στο όνομα της Αγίας ιδιαιτέρως, αλλά και σε όλους τους αγρυπνούντες, όλους όσους προσέτρεξαν και θα προσέλθουν και τις επόμενες ημέρες να προσκυνήσουν στη χάρη της προσφιλούς και θαυματουργού Αγίας Μαρίνας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. 

Πλήθος κόσμου ακόμα και αργά το βράδυ προσερχόταν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα και το ιερό λείψανο της Αγίας και να καταθέσουν στην Αγία τους πόνους, τις θλίψεις, τις στεναχώριες, αλλά και τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη για τη ζωντανή παρουσία και τις ευεργεσίες της Αγίας Μαρίνας στη ζωή τους.