Για... άρρωστους εγκεφάλους ή ανεγκέφαλους, που εφευρίσκουν διάφορες αιτίες για να κατηγορήσουν την Εκκλησία, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Epsilon ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος, σχολιάζοντας τα σενάρια για ρωσική εμπλοκή στο Σκοπιανό και στα της Εκκλησίας.

«Μακάρι να βρισκόταν Ρώσος χορηγός να μας έδινε χρήματα για να φτιάξουμε το γηροκομείο της Μητρόπολης και θα του έφτιαχνα ανδριάντα! Όχι κάτω από το τραπέζι, φανερά με αποδείξεις.

Η ποιμένουσα Εκκλησία είναι πάντοτε στο στόχαστρο για ό,τι βγάζουν οι άρρωστοι εγκέφαλοι ή οι ανεγκέφαλοι. Οταν τα βρίσκουν σκούρα, τα ρίχνουν αλλού.

Μπορεί να ακούσετε σε λίγο ότι ο Μητροπολίτης Κοζάνης χρηματίζεται από την Αμερική γιατί διακόνησα εκεί και μερικοί άνθρωποι στέλνουν χρήματα στη Μητρόπολη. Ολα είναι πιθανά», τόνισε ο Μητροπολίτης Κοζάνης.

Παράλληλα, για τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο είπε: «Μπορεί να πουν και για τον Άγιο Αλεξανδρουπόλεως που είναι στην πόρτα του σουλτάνου και δίνει μάχες!»

«Γιατί να απαντήσει η Ιεραρχία; Μήπως μερικές φορές κατεβαινούμε στο επίπεδό τους; Θέλει κι αυτό την σκέψη και τον λόγο του..».