Συνέρχεται στη 10η συνεδρίασή της, την Πέμπτη, στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η «Επιτροπή για τη Μελέτη και Επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος» υπό την προεδρία του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης και ο ειδικός νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Στη συνεδρίαση συμμετέχει και ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Εκ μέρους της Πολιτείας συμμετέχουν ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου ως Πρόεδρος της Επιτροπής, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.