Έκκληση προς τον σερβικό λαό να συνδράμει τους πυρόπληκτους στην Αττική, απηύθυνε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε ο Πατριάρχης Σερβίας, εκφράζει τη βαθιά θλίψη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τα θύματα των πυρκαγιών και καλεί όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν, ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

''Αποτελεί χριστιανικό καθήκον να μοιραζόμαστε την δυστυχία και τον πόνο του πλησίον μας, χωρίς διακρίσεις, ιδιαίτερα του ομόθρησκου, αδελφικού ελληνικού λαού, που πάντοτε έσπευδε να μας βοηθήσει και ειδικά την δεκαετία του ’90, τον περασμένο αιώνα, αλλά και αργότερα. Σας καλώ, άπαντες, να συλλέξετε χρηματική και υλική βοήθεια για τους πληγέντες απ αυτήν την καταστροφή.

Πνευματικά μας τέκνα, σας καλούμε, μέσα στα όρια των δυνατοτήτων σας, να οργανώσετε στις ενορίες και τις εκκλησιαστικές επαρχίες τη συλλογή βοήθειας'', αναφέρεται στο μήνυμα του Πατριάρχη κ. Ειρηναίου.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απηύθυνε επίσης έκκληση προς τις κατασκευαστικές σερβικές επιχειρήσεις, να προσφέρουν οικοδομικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων, από την πυρκαγιά, κατοικιών, στην Αττική.

''Είμεθα πεπεισμένοι ότι εμείς, οι ορθόδοξοι Σέρβοι, ένα έθνος που γνωρίζει από δεινά, θα κατανοήσει τον πόνο των αδερφών μας και θα επιδείξει έλεος και ευχαριστία για την παροχή έγκαιρης βοήθειας που σημαίνει πολλά για όσους την έχουν ανάγκη'', καταλήγει ο Πατριάρχης.