Αρχική » Εκοιμήθη ο π. Γαβριήλ Τσάφος

Εκοιμήθη ο π. Γαβριήλ Τσάφος

από christina

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά θλίψεως αναγγέλλει την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Γαβριήλ (κατά κόσμον Γεωργίου) Τσάφου, Εφημερίου του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Ανδρέου οδού Λευκωσίας και Ιδρυτού του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουνίου 1944. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε την 3η Ιουλίου 1969 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Θήρας κυρού Γαβριήλ και υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου, ενώ Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε την 21η Ιουλίου 1974 υπό του τότε Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως, και νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και έκτοτε έως σήμερα υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου συνοικίας Ελευθερίου Βενιζέλου και στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Ανδρέου οδού Λευκωσίας. 

Υπήρξε πνευματικός πατέρας πλήθους ανθρώπων, προσφέροντας εξ αυτών στην Εκκλησία πολλούς Κληρικούς και Μοναχούς.

Το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος έχει τεθεί προς προσκύνηση στο Καθολικό του Ιερού Μετοχίου του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου, μετά τήν Ιερά Παράκληση, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Πέμπτη 2α Αὐγούστου και ώρα 11.00 π.μ. στο Ιερό Μετόχιο.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β΄, ο οποίος σήμερα το εσπέρας θα μεταβεί στο Ιερό Μετόχιο να ασπασθεί το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος, θα εκπροσωπήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ