Αρχική » Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγραψε το όνομά του σε… ποδήλατο!

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγραψε το όνομά του σε… ποδήλατο!

από christina

Έφτασε και προσκύνησε στην Παναγία Σουμελά, στις 15 Αυγούστου, ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης, ο οποίος ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου από τις Αχαρνές με σκοπό -μέσα από τη διαδρομή «Αχαρνές-Τραπεζούντα-Αχαρνές: Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό»- να αναδείξει το αρχαίο θέατρο της περιοχής του, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. 

Ο ποδηλάτης, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, Βασίλης Καρυοφυλλίδης, την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018 πήρε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Φανάρι, για να συνεχίσει τη δράση του, και ο Πατριάρχης έσπασε την επόμενη μέρα το πρωί το πρωτόκολλο, γράφοντας στο ποδήλατο -που για δεύτερη φορά πατάει τα χώματα του Πόντου- «Ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, 2.8.2018». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετάβαση του Βασίλη Καρυοφυλλίδη στην Τραπεζούντα του Πόντου με ποδήλατο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Η πρώτη φορά που πήγε με ποδήλατο εκεί ήταν στις 5 Οκτωβρίου 2012, ήταν ένα ιστορικό γεγονός, μιας και ήταν η πρώτη φορά που πήγε στον Πόντο με αυτόν τον τρόπο ένας απόγονος γενοκτονημένων.

Ο κ. Καρυοφυλλίδης έχει προγραμματίσει ως ημέρα επιστροφής στις Αχαρνές την 21η Σεπτεμβρίου, στην επέτειο της εκτέλεσης των προκρίτων του Ποντιακού Ελληνισμού από τα κεμαλικά «Δικαστήρια Ανεξαρτησίας» στην Αμάσεια (21 Σεπτεμβρίου 1921).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ