Αρχική » Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας συγκέντρωσε 630.000 δολάρια για τους πυρόπληκτους

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας συγκέντρωσε 630.000 δολάρια για τους πυρόπληκτους

από christina

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των ομογενών και των μελών των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων στο κάλεσμα της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για ενίσχυση των πυρόπληκτων από τις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νέου Κόσμου, οι δωρεές που έχουν γίνει μέχρι τώρα αγγίζουν το ποσό των 630.000 δολαρίων για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών της 23ης και 24ης Ιουλίου.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες και εγκάρδιες ευχαριστίες μας σε όλους τους Έλληνες ορθόδοξους πιστούς, σε ολόκληρη την Αυστραλία, για τη συγκέντρωση αυτού του εξαιρετικού ποσού, το οποίο θα βοηθήσει τους Έλληνες αδελφούς μας», δήλωσε ο επίσκοπος Δορυλαίου Νίκανδρος, προσθέτοντας ότι «είμαστε απίστευτα ευγνώμονες που είδαμε τέτοια αλληλεγγύη και υποστήριξη από την ευρύτερη κοινότητά μας. Αυτή είναι μια μεγάλη υπενθύμιση ότι ο δεσμός μεταξύ των Ελλήνων της Αυστραλίας και των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα παραμένει ισχυρός και άθραυστος, ιδιαίτερα σε καιρούς ανάγκης».

Σύμφωνα με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας, τα 630.000 δολάρια θα διανεμηθούν σύντομα στη Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού, καθώς επίσης και στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και προορίζονται για την κατασκευή προσωρινών καταλυμάτων, καθώς και για την αγορά προμηθειών και κτηριακού εξοπλισμού προκειμένου να ανοικοδομηθούν μερικά από τα σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ