Αρχική » Σεμινάριο στο Ίλιον για τη εθελοντική διακονία ογκολογικών ασθενών

Σεμινάριο στο Ίλιον για τη εθελοντική διακονία ογκολογικών ασθενών

από kivotos

Η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, θα διοργανώσει την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 17:00 μμ, το δεύτερο σεμινάριο του Νέου Ετήσιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος της, με τίτλο: « Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών Ασθενών». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Ιλίου.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εθελοντική Διακονία Ογκολογικών Ασθενών» εγκαινίασε στις 11 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Ο Μητροπολίτης Ιλίου έκανε μία εισαγωγή σχετικώς με το περιεχόμενο αλλά και τους στόχους του συγκεκριμένου προγράμματος αναφέροντας ότι στόχος και προοπτική της προσπάθειας αυτής είναι η ψυχολογική υποστήριξη και η ενίσχυση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών, και ιδιαίτερα του ογκολογικού ασθενούς που βιώνει τον φόβο του καρκίνου και την μοναξιά της εγκατάλειψης.

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος εξήρε τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου προγράμματος, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρολούπο, και τον εφημέριο του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου « Οι Άγιοι Ανάργυροι», Πανοσιολ. Αρχιμ. Δρ. Θεοδόσιο Μανώλη, οι οποίοι, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, εργάστηκαν με υπευθυνότητα, ζήλο και αφοσίωση για την υλοποίησή του. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους εθελοντές οι οποίοι με χαρά και προθυμία προσήλθαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με στόχο να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους για να διακονήσουν τον πονεμένο και φοβισμένο από τον καρκίνο συνάνθρωπό μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ